ترامپ درپی تنش با ایلان ماسک، خودروی تسلای قرمزرنگش را می‌فروشد ابراز خوش‌بینی مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بازگشت رئیس مجلس و هیئت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قالیباف بر لزوم فعال‌سازی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و برزیل تاکید کرد مسلح شدن گروه نزدیک به داعش در غزه توسط نتانیاهو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با جولانی دیدار کرد مراسم برائت از مشرکین برگزار شد | درخواست حجاج بیت الله الحرام بر تحریم رژیم صهیونیستی گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شمار شهدای خبرنگار در حملات رژیم صهیونیستی به غزه به ۲۲۵ نفر رسید پنتاگون درباره شکست آمریکا در یمن تحقیق می‌کند سفیر ایران در روسیه: پوتین به زودی به تهران سفر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به حجاج بیت‌الله الحرام | دولت‌های مسلمان باید همه راه‌های کمک‌رسانی به رژیم صهیونی را مسدود کنند عراقچی: جزئیات مذاکرات هسته‌ای محرمانه است | پیشنهاد آمریکا در حال بررسی است (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) مقاومت سوریه مسئولیت حمله به جولان اشغالی را برعهده گرفت
سرخط خبرها

دفاع تمام قد از مقام مرجعیت | نگاهی به واکنش سیاسیون به هتک حرمت آیت الله صافی گلپایگانی

  • کد خبر: ۸۶۱۰۱
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶
دفاع تمام قد از مقام مرجعیت | نگاهی به واکنش سیاسیون به هتک حرمت آیت الله صافی گلپایگانی
آیت ا... صافی گلپایگانی، اخیرا و در دیدار محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، با ایشان، نکاتی را در حوزه گسترش روابط ایران با سایر کشور‌ها و تسهیل امور زندگی مردم یادآور شد، اما پایگاه خبری «رجانیوز «توصیه‌های این مرجع عالی قدر را برنتافت و مطلب تندی در واکنش به آن منتشر کرد..

به گزارش شهرآرانیوز؛ ..حتی وقتی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و حوزه، انتشار چنین مطلبی را محکوم کردند، این رسانه نه تنها عذرخواهی نکرد، بلکه بر شدت هجمه خود افزود. هجمه به مرجعیت موضوعی نیست که مقابل آن سکوت شود.

مثلا حجت الاسلام سیدحسن خمینی، یادگار امام (ره)، در پستی اینستاگرامی به تمجید از آیت ا... صافی گلپایگانی پرداخت. آیت ا... استادی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نیز در مراسم چهلم آیت ا... حسن زاده آملی در مسجد اعظم قم، گفت: «آیت ا... صافی گلپایگانی غیرت دینی ا ش زبانزد همه است؛ هر جا لازم باشد صحبت می‌کند. باید به همه عزیزان ازجمله امام (ره)، مقام معظم رهبری و همه مراجع احترام بگذاریم؛ زیرا حق دارند. آن‌ها پدر امت هستند.» حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران، نیز در پیامی توئیتری، هجمه به آیت ا... صافی گلپایگانی و تضعیف جایگاه مرجعیت را تقبیح کرد.

ادامه این رویه سبب شد که مقامات و فعالان سیاسی نیز به واکنش واداشته شوند. مثلا محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس؛ در توئیتی نوشت: «مرجعیت در مکتب تشیع دارای جایگاهی با عظمت و بی بدیل است و پاسداری از آن مقام رفیع واجب شرعی است، همانا که «الفُقَهاءُ أُمَناءُ الرّسُل»، دلسوزان انقلاب باید ملاحظه داشته باشند مواضع آن‌ها باعث خدشه به جایگاه رفیع مرجعیت معزز نشود.»

اعلامیه جامعه روحانیت شیراز

جامعه روحانیت مبارز شیراز نیز در بیانیه‌ای که آن را «دفاع دلسوزانه از آیت ا...  العظمی صافی گلپایگانی» نامید، نوشت: «مرجعیت در اندیشه اسلامی و مکتب سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شیعه دارای جایگاهی رفیع می‌باشد و صیانت از مقام مراجع عظام تقلید وظیفه دینی، شرعی و ملی ماست.»

اهمیت حرمت نهادن به مراجع و علما

یک عضو جامعه روحانیت مبارز در گفتگو با «نامه نیوز» گفت: قطعا شأن مراجع فراتر از آن است که یک سایتی بیاید، حرف مراجع را زیر سؤال ببرد. حرمت نهادن به مراجع و بزرگان و علما اهمیت دارد. آن‌ها استقلال کشور، عزت ملت را می‌خواهند و به فکر معیشت و اقتصاد مردم هستند. حجت الاسلام محمدتقی رهبر یادآور شد: در دنیا را ما به روی خودمان نبستیم. با خیلی از کشور‌ها ارتباط داریم، کما اینکه اخیرا هم ایران عضو شانگ‌های شد. البته با آمریکا و رژیم صهیونیستی به هیچ وجه نمی‌توانیم کنار بیاییم؛ بنابراین صحبت‌های آیت ا... صافی نیز هیچ جای انتقاد ندارد و دیدیم که حوزه‌های علمیه نیز از ایشان حمایت کردند.

وی درباره انتظار از رئیس جمهور در برخورد با اهانت صورت گرفته به جایگاه مرجعیت گفت: هیچ شکی در مواضع و راه و روش آیت ا... رئیسی نسبت به ملت، حکومت، مجلس و علما نداریم. انتظار آن است که اگر سایتی حامی دولت، مطلبی گفت که مناسب با نظام، علم و مرجعیت نبود، از طرف دولت و مراجع ذی صلاح به آن سایت تذکر داده شود و آن سایت حتما عذرخواهی کند؛ چون خدمت به تند سخن گفتن نیست، بلکه باید منطقی حرف زد.

حمله به مراجع بسیار مشکوک است

محمدتقی فاضل میبدی، استاد حوزه، درباره این موضوع به «نامه نیوز» گفت: حمله تندرو‌ها به مراجع کاملا مشکوک است و باید بررسی شود که آن‌ها از کجا خط می‌گیرند. جریان غالب حوزه به هیچ وجه با این تندروی‌ها موافق نیست. حوزویان از استادان و بزرگان گرفته تا طلاب می‌خواهند حوزه مستقل باشد و نظرات، علمی و به دور جنجال از حوزه بیرون بیاید.

مراجع باید مطالبات مردم را به مسئولان بگویند

یک عضو دیگر جامعه روحانیت مبارز نیز به «ایلنا» گفت: مراجع، خواسته‌ها و مطالبات مردم را به مسئولان می‌گویند و آن‌ها هم هنگامی که این حرف‌ها را شنیدند، به مقداری که ممکن است، به آن‌ها رسیدگی می‌کنند. حجت الاسلام سیدرضا اکرمی افزود: طبیعی است مراجع هم هنگامی که درددل و خواسته‌های مردم را می‌شنوند، وقتی مقام و مسئولی را می‌بینند، به آن‌ها می‌گویند به داد حرف‌ها و مشکلات مردم برسند.

اهانت به مراجع، تیشه به ریشه انقلاب زدن است

حجت الاسلام مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به «برنا» گفت: هشدار می‌دهیم که این گونه رفتار‌ها اگر از روی دلسوزی برای انقلاب است، بیشتر تیشه به ریشه انقلاب زدن است و اگر قرار باشد در عرصه جهانی، اعتبار مرجعیت و اعتبار بزرگان حوزه علمیه قم را از بین ببریم، چیز دیگری باقی نمی‌ماند. افتخار امام (ره) و مقام معظم رهبری این است که از درون حوزه برخاستند و مورد تأیید حوزه و مراجع هستند.

رئیس جمهور موضع بگیرد

حجت الاسلام ناصر قوامی، نماینده پیشین مجلس، نیز به «نامه نیوز» گفت: من اگر جای رئیسی بودم، حتما از آقای صافی گلپایگانی دفاع و حمایت علنی می‌کردم، برای اینکه او مورد اعتماد کامل حضرت امام (ره) بود. او کسی بود که امام، وی را به عنوان اولین نفر برای شورای نگهبان انتخاب کرد.
انتقاد از هتاکی به مرجعیت ادامه داشت، تا جایی که سایت «رجانیوز» درنهایت ناگزیر به دلجویی شد و عذرخواهی کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->